В Банско има за всекиго по нещо

Само във фестивалната столица на България – в красиво и уникално Банско, е възможно да има толкова наситена, разнообразна и интересна културна програма. Особено показателен за това беше първият уикенд на месец юли.

Граждани и гости на Банско от цялата страна и от много чужди държави имаха възможност да гледат и да участват във фестивалното веселие на „Балкански котел”. Местни самодейци и от цяла България пяха и танцуваха на сцената и около нея.
В продължение на седмица занаятчии от всички краища на страната показваха майсторлък и творчество в Панаир на занаятите в центъра на града.

Най-неподправено изненаданите и възторжени зрители бяха многобройните участници в Банско номад фест, които също за седмица се събраха в Банско. Така наречените „дигитални номади” намериха условия, които превръщат града и планината не само в краткосрочна спирка в пътешествието им по света, но и в предпочитана дестинация, където да се връщат многократно и за по-дълго време.

За седма поредна година очакваните с нетърпение Културни вечери „Традиции и изкуство” започнаха в съботната вечер. В Туристическия информационен център художничката Дона Атанасова отново показа абстрактното си изкуство в изложба ”Конотации”. Тя ще продължи до 6 юли, а след нея очакваме с интерес срещата с творчеството на Мария Кушлева и нейния „Тимар от сърце”. Демонстрациите на изкуството на дърворезбата, българската бродерия и плетенето на шушони бяха под съпровода на музикантите от фолклорна група от гр. Добринище.

До края на месец юли почитателите на изкуството на художника Чавдар Тепешанов ще имат възможност да видят новите му творби в юбилейната му живописна изложба в Дома на изкуството. Художникът на Банско ще изненада посетителите с нов поглед към любимия му град.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com