Горещи новини

“Бастиен и Бастиена” с нов прочит на сцената на Камерна опера Благоевград

Третата създадена опера от Волфганг Амадеус Моцарт, когато великият композитор е бил само на 12 години ще бъде представена на сцената на Камерна опера – Благоевград с премиера на 28 февруари от 18:30 часа.

“Бастиен и Бастиена” е позната на благоевградската публика, но сега ще бъде с нов прочит на младия режисьор Теодор Георгиев – абсолвент музикално-сценична режисура при акад. проф. Пламен Карталов в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” – София. Вече четири години Теодор Георгиев работи в Софийска опера и балет като асистент-режисьор на акад. проф. Пламен Карталов и паралелно учи в академията. Това е неговия режисьорски дебют.
В ролята на Бастиен ще видим още един млад и талантлив изпълнител на Софийска опера и балет – солистът-тенор Калин Душков. Заедно със солистите-певци на Камерна опера Благоевград – Венера Мелеки и Пламен Кумпиков, екипът на Камерна опера – Благоевград подготви един съвременен спектакъл и ще бъде любопитно за публиката да види как би изглеждала „Бастиен и Бастиена” в днешни времена.
В действието се провежда вечната борба на две противоположни сили – любов и ревност, които съпътстват живота ни. В операта Бастиен е заслепен от изкушения и любовта му към Бастиена е забравена. И днес откриваме често тази невярност в човешките взаимоотношения, но в оперното действие магьосникът Колас се явява техен пътеводител към добродетелите им.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

“Бели птици и куршуми” в поп-фолк хроника на сцената в Гоце Делчев

На 27 юни, в Дом на културата “Пейо Яворов” ще бъде представена постановката Поп-фолк хроники: …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com