Горещи новини

Ансамбъл „Пирин“ завладя софийската сцена

С концерт-спектакъл Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 90 години от рождението на големия творец проф. Кирил Стефанов.

Представлението „Аз съм Пирин“, вдъхновено и създадено в чест на талантливия композитор, диригент и общественик, музициращ на най-тънките струни на българската душевност, бе посрещнато с бурни аплодисменти в пълна зала в Музикалния театър в София.
На една сцена публиката успя да види и чуе изпълненията на Ансамбъл “Пирин”, Националното училище за танцово изкуство в София, Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев“ и Академията за музикално, танцово и изобразителна изкуство „Проф. Асен Диамандиев“.
Обичани от поколения българи песни изпълниха солистите Руска Стоименова, Иван Гоцев, Юри Крумов, Стойка Германова, Таня Трушанова, Елза Петрова, Мирослав Юговски.
Сред гостите на концерта навръх рождената дата на твореца бяха кметът на Благоевград Илко Стоянов и синовете на проф. Кирил Стефанов – Димитър и Методи.
Под ръководството на Кирил Стефанов благоевградският ансамбъл „Пирин“ реализира над 6000 концертни изяви в повече от 55 страни по всички континенти на света пред публика, надвишаваща 6 милиона зрители и слушатели.
Спектакълът „Аз съм Пирин“ ще бъде представен и на благоевградска сцена на 5 април в зала „П. Яворов“.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Биг Бенд – Благоевград отбелязва юбилей с голям концерт в зала „П. Яворов“

Биг Бенд – Благоевград ще отбележи 30 години от основаването си с голям концерт в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com