12 години затвор при първоначален строг режим за опит за убийство

Състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от съдия Петър Пандев, призна за виновен С. Кескинов за това, че на 19. 02. 2019 г., около 4:00 часа в гр. Благоевград, направил опит да влезе в чуждо жилище, като е употребил за това сила – счупил външно стъкло на прозореца на стая, обособена като кухня; счупил външната дръжка на входната врата на стая, като деянието е  извършено нощем и от въоръжено лице, и е останало недовършено по независещи от дееца причини – заключена врата, съпротива на пострадалата.

Освен това, съдебният състав призна подсъдимия за виновен в това, че на 19.02.2019 г., около 4:00 часа, в град Благоевград, чрез използване на късоцевно огнестрелно оръжие е направил опит умишлено да умъртви жена на 41 г. от гр. Благоевград, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини (произвел изстрел срещу жертвата без да я улучи, а при втори опит да произведе изстрел срещу нея, патронът засякъл в барабана на револвера и не бил изстрелян).

Кескинов е признат за виновен и в това, че за времето от неустановена дата от месец март 2018 година до около 4:00 часа на  19.02.2019 година., в град Благоевград, е държал един брой огнестрелно оръжие –револвер, калибър 8 мм, и боеприпаси  за огнестрелно оръжие – седем броя бойни патрони, калибър 9 мм, предназначени за същото оръжие, без необходимото надлежно разрешение.

На основание чл.23, ал.1 от НК Съдът определи на подсъдимия общо наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 11 /единадесет/ години.

На основание чл.24. от НК наказанието е увеличено с 1/една/ година, поради което окончателно лицето е осъдено да изтърпи наказание  „Лишаване от свобода“  за срок от 12 /дванадесет/ години. Времето, през което  подсъдимият е бил задържан под стража от 21.02.2019 г. до настоящия момент, се приспада от наложеното наказание.

Пресцентърът на Окръжен съд – Благоевград, припомня, че делото стартира през месец октомври 2019 г., а присъдата бе четена в днешното седмо поред съдебно заседание. В хода на процеса бяха разпитани всички 12 свидетели от обвинителния акт, както и нови такива, назначени и изслушани  множество  допълнителни експертизи, оглед на местопроизшествие от съдебния състав и др.

Постановената присъда може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд гр. София.

Източник: Окръжен съд Благоевград / Снимка: ОС Благоевград

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Простреляха охранител при обир на инкасо автомобил

Около 06:31 часа днес в гр. Благоевград, излизайки от касов център, двама служители на охранителна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com