Съдът освободи от ареста полицаите, които бяха хванати с подкуп на пътя Симитли-Разлог

Тричленен състав на Апелативен съд – София измени мерките „задържане под стража“ на Ивайло Панков и Александър Истатков, обвиняеми във вземане на подкуп, в „домашен арест“, съобщиха от пресцентъра на съда.

Основната причина за това, е, че разследването срещу двамата е в напреднала фаза, събрани са голям обем доказателства, като в същото време обвиняемите са отстранени от длъжностите, които са заемали в МВР. Предвид това опасността да извършат ново престъпление и да окажат влияние върху разследването е значително занижена, прие САС. Вън от това двамата имат постоянни адреси, на които ще изтърпяват ограничителната мярка „домашен арест“, както и и семейства, което изключва възможността да се укрият.

Остава неразколебано обоснованото предположение, че Панков и Истатков са извършили престъплението, в което са обвинени, те могат да съдействат за обективното разкриване на истината предвид пребиваването им под „домашен арест“. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Двамата полицейски служители, командировани от София, бяха задържани заради поискан и взет подкуп в размер на 1000 лв. от възрастен мъж на пътя Симитли-Разлог.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Мъжът от Самуилово се е гръмнал в главата, транспортиран е в Пирогов

Около полунощ в РУ – Петрич е получен сигнал за силна музика от заведение в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com