Горещи новини
Gavel and european union flag

По искане на Европейската прокуратура: Арестуваха кмета на Генерал Тошево

По искане на Европейската прокуратура в София, арестуваха кмета на гр. Генерал Тошево Валентин Димитров в рамките на разследване за измама със субсидии, по проект за повишаване на енергийната ефективност на социални жилища.

Бяха извършени и претърсвания в помещенията на Общината, в офисите на държавни служители, заподозрени в участие в разследваните престъпления. Ще бъдат разпитани няколко свидетели и заподозрени, пише Нова тв.

Фактите датират от периода 2017-2019 г. Става въпрос за безвъзмездна помощ, получена от общината по проект за повишаване на енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради, финансиран от ЕС, на стойност приблизително 330 000 лв. Проектът е бил възложен на частен изпълнител.

Според доказателствата държавните служители, участващи в проекта, включително кметът, са представили невярна информация относно изпълнението на строителните работи, които не са приключили в определения срок.

Валентин Димитров е втори мандат кмет на Генерал Тошево. Издигнат е от БСП.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Катастрофа в района на Пастра

Временно е ограничено движението по път III-107 Рила – Рилски манастир в района на Пастра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com