Наркопласьор от Кюстендил “ще лежи” 3 месеца

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца по отношение на 29-годишен кюстендилец, който се призна за виновен в държане, с цел разпространение на  високорискови наркотични вещества. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия.

Обвиняемият Е. П. се призна за виновен за това, че на 26.04.2022 г., около 23 ч., на пътя Кюстендил- Дупница, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в джобове на панталон, с който е обут, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 4 бр. топчета от полиетилен с коноп / марихуана, с общо нетно тегло 8,36 гр., на обща стойност 50,16 лв., съобщават от пресцентъра на съда.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което на подсъдимия Е. П. е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ е окончателно.

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и задължителни срещи с пробационен служител с продължителност 1 година, по отношение на 19 – годишен, неосъждан жител на гр. Бобов дол, който се призна за виновен в държане, с цел разпространение на  високорискови наркотични вещества. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия.

Обвиняемият М. Р. се призна за виновен за това, че в периода 22.12.2022 г. – 23.12.2022 г., в жилищен блок в гр. Бобов дол, под етажерка на междустълбищна площадка и в мазе, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана, с общо нетно тегло 75,41 гр., на обща стойност 452,46 лв.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Простреляха охранител при обир на инкасо автомобил

Около 06:31 часа днес в гр. Благоевград, излизайки от касов център, двама служители на охранителна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com