Идентифицираха втория загинал в Пирин, спасителите свалят телата на ръце

Полицията вече е идентифицирала второто тяло, намерено в Пирин. То е на чужденец – сърбин, който е посрещнал нова година в семеен хотел и на 1 януари е тръгнал на поход.

Кадрите, заснети от дрон, показват, че в района, където бяха намерени двете тела на туристи, има и червено яке, съобщава „24 часа“. Няма яснота обаче дали има и човек или е само връхната дреха. „Якето е на доста по-голяма височина от мястото, където откриха двамата починали туристи. Абсолютно недостъпно е. Надявахме се военният хеликоптер да помогне, ако не за транспортиране на починалите, то поне да се огледа това място, за да се види дали има човек“, коментираха планински спасители.

В момента към мястото под Вихрен, от западната страна, към Влахина долина, вървят нова група спасители с втора количка, за да може да се пренесе с нея второто тяло. Очакванията са акцията да приключи през нощта.

За свалянето на двете тела от планината спасителите трябваше да организират тежка и много рискована акция. Първоначално беше отказан хеликоптер.

След дълги преговори с различни институции помощ от въздуха все пак дойде. Но само след бърз поглед от високо екипажът прецени, че няма как да помогне и без да се прави какъвто и да е опит, хеликоптерът си замина. Заради силен вятър вертолетът “Кугар” не успя да свали телата на загиналите. И всичко остана пак в ръцете на спасителите.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com