Жената на Бахамата поиска съдът да я пусне от ареста заради влошено здраве

Жената на дупничанина Васил Петров – Бахамата поиска да излезе от ареста, където е вече три месеца. Лидия Петрова пусна до Районен съд Благоевград молба с искане за изменение на определената й в досъдебно производство, мярка за неотклонение „Задържане под стража“, в по-лека такава.

Мотивите за подаване на молбата са твърдение за влошено здравословно състояние на обвиняемата след задържането й, липсата на доказателства за съпричастност на същата в извършване на престъплението измама в големи размери, за което е обвинена и намален интензитет на обществената й опасност след престоят й в ареста.
След анализ на събраните до момента материали и доказателства по делото и след изслушване на съдебно-медицинска експертиза за актуалното състояние на обвиняемата в условията на ареста, съдия Екатерина Николова остави без уважение молбата на защитниците на задържаната Петрова за изменение на мярката й за неотклонение в по-лека такава. Като мотиви за своя съдебен акт, съдът посочи, че няма промяна в обстоятелствата, които са мотивирали две съдебни инстанции да приеме, че са събрани доказателства в досъдебното производство, които обосновават извода за съпричастност на обвиняемата към извършване на вменената й измама в големи размери, която е тежко умишлено престъпление, както и за реална опасност същата да извърши престъпление, предвид предходното си осъждане. Съдът отчете също, че с извършената нова съдебно-медицинска експертиза, не се потвърдиха доводите
на защитата за влошено здравословно състояние на обвиняемата, заради и в следствие на престоя й в ареста. Определението на Районен съд – Благоевград може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Благоевград в 3-дневен срок.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

4-годишно дете почина при нелеп инцидент в Петрич

Дете на четири години загина след удар от метална стара, ръждясала и паянтова врата в Петрич, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com