Районен съд – Благоевград остави в ареста обвиняемия за палежа на Купола Орлин Соколов

Районен съд – Благоевград постави днес най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Орлин Соколов – 43-годишен мъж от Дупница, който е обвиняем за палежа на сградата на Купола в центъра на областния град.

По думите на прокурора по делото Красимир Тодоров, според Прокуратурата са налице безспорни доказателства, че лицето Орлин Соколов е извършител на този палеж.

Адвокат Албина Анева сподели, че липсват категорични доказателства, че нейният клиент е извършил деянието. Няма разпознаване и според адв. Анева липсват доказателства. Орлин Соколов не е криминално проявен. Имал е наказание през 2010 г., за което е реабилитиран. Син е на бившият председател на РС – Дупница. Според нея всичко е в сферата на предположенията.
„Моят клиент е тръгнал към Димитровград, Сърбия по покана на негов близък. Няма доказателства да е бил в пиано бара същата вечер“, добави още адв. Анева.

Преди заседанието стана ясно, че при направена експертиза с натривки от ръцете на обвиняемия не се откриват следи от запалителна течност.

Другият адвокат на Орлин Соколов Васил Глинджурски заяви, че при преглед на видеозаписите не може да се твърди категорично кой е извършителят на деянието. Той също така поясни, че при направено следствено действие „разпознаване“ свидетелят не е посочил Орлин Соколов като извършител.

След заседанието адв. Анева обяви, че ще обжалва мярката пред по-горна инстанция.

Очаквайте подробности.

Прочетете и

Ивет Горанова със сребро от Балканиадата!

Два месеца, след като триумфира с олимпийската титла, състезателката ни по карате Ивет Горанова прибави …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *