Горещи новини
dav

РИК нареди сваляне на агитационни билборди, намиращи се до ПГСАГ и 3-то ОУ

Областният изборен щаб на ГЕРБ-Благоевград подаде жалба до Районната избирателна комисия за поставени агитационни материали в близост до секции за гласуване в Благоевград.

„Непосредствено до избирателни секции от № 27 до №31 в Благоевград има поставени агитационни материали (билборди) за определени политически партии/коалиции, което е  нарушение на  разпоредбите на чл. 184. (1) от Избирателния кодекс”, се казва в жалбата, като се иска РИК да предприеме мерки по случая с оглед спазването на изборното законодателство.

В отговор на жалбата РИК-Благоевград се свърза с председателите на секция 27 и секция 28, и след проведения разговор, е установено, че действително има нарушение на закона и жалбата отговаря на действителното положение.

РИК указа на членовете на СИК номер 27 и СИК номер 28, намиращи се съответно в ПГСАГ и 3-то ОУ, да предприемат действия по незабавно отстраняване на агитационните материали, поставени на билбордите, намиращи се на по-малко от 50 м. от входа на сградите.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВКС преразглежда делото за плувния басейн в Благоевград

Върховният касационен съд допусна за преразглеждане делото, с което Община Благоевград бе осъдена да заплати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com