Нови лица в листата на ГЕРБ! На събрание бе одобрена подредбата на кандидат-депутатите

На приключилото тази вечер Областно събрание на ПП ГЕРБ бе обсъдена и одобрено листата на партията за предстоящите избори за Народно събрание, насрочени за 2 октомври 2022 г.

Очаквано водач ще бъде Росен Желязков, който водеше листата и на предходните 3 избора. 22. място е запазено по традиция за Стефан Апостолов от Симитли, който чрез силен преференциален вот успява да се „премести“ до второ място.

Прави впечатление наличието на много нови лица, които ще мерят сили за следващото Народно събрание. Под номер 2 е инж. Росица Димитрова, която е и общински ръководител на ПП ГЕРБ в Благоевград. Костадин Стойков от Петрич, който бе депутат в последния Парламент, е на трето място. Четвъртата позиция е за бившия председател на общинския съвет в Сандански Георги Георгиев. Александър Мацурев от Банско е под номер 5. На шесто място е отново ново лице – вр.и.д. кмет на Разлог Венцислав Гърменов, а на седмо място е адв. Костадинка Богданова от Гоце Делчев. Осмото място ще бъде за Тодор Гюрев от Кресна.

ГЕРБ Благоевград залагат на силна листа, в която намират място експерти от различни области. Заявката е за категорична победа на предстоящия вот.

Предстои одобрение на проектолистата от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Срокът е за регистрация в РИК е 30 август 2022 г.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Трима починаха, а четвърти е в тежко състояние след удар от мълния в София

Трима души починаха, след като бяха ударени от мълния в градинката на ул. „Пиротска” в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.