Горещи новини

Последна информация за изборния ден

В 5 секции ( в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково) Централната избирателна комисия е решила още вчера да се премине към гласуване с хартиени бюлетини заради проблеми с машините. Това каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

Днес в още 7 секции машинният вот е преустановен и се е преминало към хартиени бюлетини. Две от тях са в 23-и избирателен район София, две в Благоевград, две в Силистра и една в Бургас.

Напомняме, че единствено ЦИК има право да вземе решение за преминаване към хартиен вот.

В някои места е имало проблем с тока, но от ЦИК заявяват, че при прекъсване на електрозахранването, машината е на батерия, издържаща 2 часа, след което може да бъде заменена с нова.

В Благоевградска област гласувалите са 32 453 към 11 часа или 10,38% от имащите право на вот.

Най-ниска е избирателната активност в Благоевград, а най-висока в Банско.

В цялата страна процентът на гласувалите е 11,85%  към 11 часа. Най-активни са избирателите във Враца- 16,22%, а най-нисък е процентът в Пловдив – 5,58%.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Скандал в ЦИК! Секретарят на ВМРО с крясъци “мафия”

Бурна сцена неочаквано се разигра по време на тегленето на жребия за поредните номера в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com