Кои са новите депутати от област Благоевград?

ЦИК преброи около 96% от гласовете. Според актуалните данни ето колко и кои депутати влизат от област Благоевград:

БСП – 1 депутат- като това ще е водачът на листата проф. Георги Михайлов. Въпреки големия брой преференции, които събра депутатът от 44-ото Народно събрание Богдан Боцев, той не изпреварва водача и остава извън Парламета. Тук трябва да отбележим изключително слабия резултат на Любен Милев, който събра едва 1 109 преференции, при положение, че цялата благоевградска структура на БСП работи за него. Кметът на Кресна Николай Георгиев събра 1 445 преференции.

ГЕРБ – 3-ма депутати – водачът Росен Желязков, бивш министър на транспорта, Георги Динев и Стефан Апостолов, който отново е рекордьор по преференции с 6 275 лични предпочитания. Георги Динев от Петрич е с 3 739 преференции.

ДПС – 2-ма депутати –  водачът Халил Летифов и Йордан Цонев.

Изправи се! Мутри вън! – 1 депутат – тук не е ясно дали водачът Мая Манолова ще влезе от област Благоевград или от Софийски МИР, където също е водач на листа. Ако отстъпи мястото си в Благоевград, градът ще бъде представляван от адв. Албина Анева, която изпревари с преференции вторият в листата Валентина Филаделфевс като събра 1 639 преференции.

ИТН – 3-ма депутати. След като избраният за кмет на Благоевград Илко Стоянов каза, че се оттегля от депутатската надпревара, влизат 2, 3 и 4-ия от листата – Георги Попов от Благоевград (бел. ред. живее в с. Полето), който беше депутат и в предишното Народно събрание, Христо Гушков от Сандански и Анита Коцелова от Петрич.

ДБ – 1 депутат –  влиза водачът им Иван Димитров от Разлог. Владимир Миленков от Благоевград събра нелошия резултат от 1 264 преференции, за разлика от д-р Каракостова-Нешева, която беше и кандидат-кмет от листата със срамно ниския резултат от 152 преференции. 16-ият в листата Калоян Ханджийски е с 250 гласа, а Василиса Павлова – бившата зам.-кметица на Благоевград – 135 преференции.

Пожелаваме успех на новите народни представители!

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com