Горещи новини

Има ли натиск от страна на Любен Милев и БСП към общинска администрация и гражданите за вот в подкрепа на Румен Томов?

Има ли натиск от страна на Любен Милев и БСП към общинска администрация и гражданите за вот в подкрепа на Румен Томов?

Вчера кандидатът за кмет Стефан Делиов разкри в профила си шокиращи факти за опити за въздействие върху него и обкръжението му.

“Цял ден ми се иска да кажа нещо, но мълча, мълча, защото ще навредя и на хора ,които не го заслужават и са били коректни към мен!

Сега ще Ви разкажа как някои хора изядоха хляба на г-н Румен Томов, който пък е свестен като човек.

Както повечето знаете, аз бях кандидат за кмет, завършихме на едно престижно за нас място. Класирахме се след ГЕРБ, на фона на ниската активност имаме добър резултат. След изборите бе съвсем нормално да ме потърсят за подкрепа. Г-н Илко Стоянов го направи първи, културно и възпитано бях поканен на среща. На срещата му обясних, че подкрепа не мога да дам на никого, защото не мога да моля хората, гласували за мен да дадат доверието си на друг. Човека каза, че разбира и си тръгнахме по живо по здраво.

От страната на другия кандидат обаче не бе така. Типично по полицейски се звънеше на мои приятели, които биваха притискани и репресирани да ме карат да подкрепя иначе безличното ми БСП. Това ме накара да се ядосам много! Как може изобщо някой да си го позволи!? Тези хора не знаят как да потърсят подкрепа, тръгнали избори да печелят с натиск, абе ей, алооо кои бяхте вие? Плюс всичко това, г-н Милев си позволява да притеснява и хора от партията си, които ми се обаждат и се опитват да смекчат тона и да ме помолят културно за подкрепа.

Освен всичко изброено Г-н Мановски се опитва да обясни, че съм длъжник на Румен Томов за нещо, за което той ме е помолил, да намерим подходящо място къде и как може да се изгради офроуд трасе в близост до мотокрос пистата в село Зелен Дол. Приех идеята с усмивка и поканих професионалисти от Самоков да кажат къде, как и какво може да се направи. Прегърнах идеята, не заради нашия клуб, както твърди господин Мановски, защото нашия клуб не кара изобщо в такъв стил, но пък за други хора, фенове на стила, ще бъде интересно. Истината обаче е изкривена супер много, това трасе не съм го искал аз, а общината, за което има моите поздравления! Всеки спорт трябва да се развивива, но да ми вменявате чувсто за задължение към някого…..мога само да Ви кажа заради тези Ви действия Вие сте “чао”! И аз ще дам личния си глас на Илко Стоянов, само заради всичко изброено нагоре. Няма да приканвам избирателите ми да го направят и те, защото гласуването по съвест е най-правилно, но аз имам причини да не гласувам за екипа на г-н Томов! И въпреки това, за него в личен план, аз не мога да кажа нищо лошо. Винаги се е държал мъжката към мен!

За финал, ще си позволя да дам съвет на г-н Томов, без да имам това право.

В началото, когато станахте кмет имахте страхотни идеи, които подкрепях съвсем искрено, след това се заобиколихте с вредни хора, които повлияха на целия град, та съвета ми е да се отървете от тях, защото те ще ви доведат до дъното, а после връщане назад няма!

Успех на изборите!”

Появиха се и твърдения, че г-н Милев и екип са притискали общински служители и в общи чатове. Подчинените им са заявили, че ще сезират компетентните органи след провеждането на изборите. Припомняме, че самият Любен Милев е под номер две в листата за народни представители от БСП.

Опонентът на Румен Томов в предстоящия балотаж Илко Стоянов написа:

“Вчера един от моите опоненти на първи тур Стефан Делиов сподели в публикация, че хора които са го подкрепяли на изборите са били притискани и репресирани от заместник кмета Любен Милев да гласуват за Румен Томов и БСП. Същият Любен Милев е и на второ място в листата на БСП за парламентарните избори и е председател на общинската структура на БСП. Аз не съм изненадан от тоталитарните им методи на работа, но съм изненадан, че повече 30 години след настъпването на промените, тези хора, все още се опитват да ни върнат в миналото. Иначе е логично, когато на Томов и БСП им липсва програма за развитие и аргументи, да прибягнат до тези позабравени милиционерски действия. С лъжите, внушенията и манипулациите за фактите и личността ми, някак си бях посвикнал, колкото и да е неприятно. Но да ползваш заплахи и репресии, че ще тормозиш хора със силата на държавните органи си има едно единствено име – ТОТАЛИТАРИЗЪМ. Недопустимо е! Не трябва да допускаме това уродливо явление да се завръща в обществото ни. Свободата на личността е в основата на развитие на обществото ни. За това съм се борил в професията си като адвокат и свободата е най-малкото, което ще дам на обществото ни като кмет. Използвам случая, за да се обърна към опонента ми Румен Томов и да му кажа незабавно да прекрати всички действия на репресия и натиск, които се осъществяват върху жители на общината, чрез властовите инструменти на администрацията, а също така и върху самите хора работещи в администрацията и общинските дружества.
Обръщам се и към хората, които пряко извършват тези действия – ръководни постове в общинска администрация, управители на общински дружества и кметове на села. Прекратете кампанията на репресии и натиск срещу съгражданите ни, защото на 5 юли ние отново ще се събудим в една и съща общност, ще живеем заедно и трябва да градим, а не да се мразим.
Обръщам се и към истински работещите в администрацията, че всеки един служител ще получи своя шанс да върши работата си в нормални условия и да не се поддават на внушенията на техните моментни ръководители. Точно обратното е, сигурните които ще си отидат с Румен Томов са Любен Милев и компания, а не хората, които работят.
Обръщам се и към компетентните органи в полицията да започнат незабавна проверка на имената, които Любен Милев ползва като инструмент за нерегламентиран и дори престъпен натиск.
И накрая искам да ви кажа, че тази неделя ще е важна и символна не само за нас, а и за цяла България. Не трябва да допускаме връщане към тоталитарното минало. “Животът днес върви напред, а не назад!”
Гласувайте за обединен, демократичен, модерен и проевропейски Благоевград!”

Екипът на Струма Прес призовава жителите на общината да излязат и да гласуват без страх и по съвест. Живеем в демократична държава и всеки има право да изразява волята и мнението си.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ПТП на пътя Симитли – Разлог

Заради пътнотранспортно произшествие временно движението по пътя Симитли – Разлог се осъществява двупосочно в една …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com