От днес отпадат ковид ограниченията за влизане в България

От 1 май отпадат ограниченията за влизане в България, съобщават от здравното министерство.

Считано от 1 май, неделя, се отменят противоепидемичните мерки за влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на Република България. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес.

Здравното министерство припомня, че до 1 май лицата, пристигащи от други държави на територията на Република България, се допускат при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на равностоен или аналогичен документ, съдържащ същите данни.

От 1 май без сертификати за COVID ваксиниране и документ за здравен статус ще се влиза и в Гърция.

Отпада изискването за сертификат и тест при влизане в магазини, заведения и стадиони. Задължителни остават маските в затворени обществени места и в транспорта.

Неваксинираните служители ще продължат да си правят по един антигенен тест на седмица, за да могат да работят.

Същото е валидно и за учителите. От 1 май учениците и студентите ще посещават учебните заведения без тестване, но с маска. При подобряване на обстановката е вероятно да отпаднат маските от 1 юни.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com