Бобошево остава без Спешна помощ

Бобошево остава без Спешна помощ, след като досегашният екип от Центъра е разформирован. Случаите, които изискват незабавна медицинска намеса, ще се поемат от Центъра в Дупница. Хората в Бобошево се опасяват от фатални забавяния заради разстоянието до Дупница.

Досега спешният екип в Бобошево включвал шофьор, фелдшер и медицинска сестра. От всички обаче, на линия е само сестрата.

“Нашият шофьор, без да иска, си счупи раменната става и в момента е болнични, доколкото знам го взеха фелдшера в Дупница и там е на график, работи там. Останах самичка, понеже аз съм към Бобошево сестра”, сподели Анастасия Граховска,

 

Така спешен екип вече няма. В Бобошево хората са много притеснени, защото без Спешна помощ не могат да разчитат на бърза намеса от специалисти в случай на инцидент.

Медицинската сестра е категорична, че ще продължи да помага на хората, но без специализиран транспорт възможностите ѝ са ограничени. До Дупница за спешна помощ вече ще трябва да пътуват и хората от няколко села, които са близо до Бобошево.

 

 

Източник: bgonair.bg

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com