Горещи новини

Седенето с кръстосани крака се оказва вредно за здравето на жената

Има ли нещо по-сексапилно от жена, небрежно кръстосала крак връз крак, показвайки по този начин перфектно оформените си крайници? Е, тази така любима (и изящно изглеждаща) женска поза е истинско проклятие, алармират лекарите.

Освен това почти навсякъде може да видим дами, които носят тесни дънки, кожени панталони или изобщо силно прилепнали към краката им дрехи – това още повече усложнява проблема, на който ще обърнем внимание днес.

Дамите може и да си мислят, че кръстосаните крака, които са добре очертани в тесните им дънки, е секси поза. Дали е така или не, е въпрос на възприятие. Но едно е сигурно – това е много грешно, че чак направо опасно за здравето на жените, пише zajenata.bg.

И така – да си го признаем: целулитът е проклятието на над 90% от жените. За съжаление се оказва, че вие самите имате властта да го направите повече и по-забележим.

Веднъж, щом го получите, няма лесно спасение и портокаловата кожа ще ви следва почти завинаги.

Но без да знаете, вие сами сте си виновни за него и разпространението му.

Експерт предупреждава, че именно кръстосването на краката и носенето на тесни дънки и панталони влошават положението.

„Повечето видове целулит са свързани със задържането на вода в тялото, а седенето с кръстосани крака допринася за него, защото ограничава кръвообращението и лимфната циркулация около краката”, предупреждават експертите по неинвазивно лечение.

Прибавете към това и стегнатите дънки и панталони, и положението се влошава.

Тези дрехи могат да намалят кръвообращението в краката, което може да доведе до повишен риск от целулит” поясняват още медиците по естетична красота.

По думите им кръстосаните крака пък насърчават появата на воден целулит.

„Това означава, че вече появилият се целулит ще изглежда много по-забележимо на кожата, но и ще се разпространи по повърхността и ще предизвика допълнителни проблеми на по-късен етап в живота ви. Тези вредни навици оказват по-голямо налягане върху краката и това причинява лоша кръвна и лимфна циркулация”, предупреждават още експертите.

Защо циркулацията е важна?

*Ако имате лоша циркулация, това означава, че кръвният Ви поток е компрометиран.
*Кръвта не попада там, където трябва да бъде, което също означава, че хранителните вещества и кислородът не достигат до важните части от тялото.
*Докато целулитът едва ли е сериозно състояние, лошото кръвообращение не трябва да се пренебрегва.
*Ако ограничавате свободното движение на краката си, това ще увеличи количеството на задържане на вода в тялото ви – а това означава, че не можете да се отървете от токсините от тялото си.
*Целулитът се получава, защото с увеличаването на задържането на вода, кожната тъкан набъбва и мехурчетата, които са виновни за т.нар. портокалова кожа, се подуват под повърхността на кожата.

И така, какво можете да направите?

*На първо място е очевидно, че трябва да започнете да носите по-свободно облекло и да седите с поставени на пода крака, а не кръстосани.
*След това се опитайте да останете добре хидратирани – да пиете поне два литра вода всеки ден и да намалявате количеството сол.
*Да бъдете активни също е много важно, ако искате да отблъснете развитието на целулит.

Всичко това няма магически да „излекува” целулита ви, но може да помогне да се спре разпространението и обострянето му, като същевременно се подобри циркулацията на краката ви, а от там и този неприятен проблем няма да е чак толкова забележим.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com