Горещи новини

Пол Белогур напуска ФК “Пирин”! Дарява акциите си на Община Благоевград

Собственикът на ФК “Пирин” Пол Белогур напуска отбора. В телевизията, негова собственост, бе публикувано изявление, обръщение към феновете. Ето какво написа Белогур. Публикуваме без намеса:

Скъпи фенове на ФК Пирин и жители на Благоевград,
Уважаеми ръководители, треньори, помощен състав и играчи на клуба,
През последните 3 години заедно изминахме успешен път. Заедно постигнахме най-важната си цел. Върнахме ФК Пирин там, където му е мястото – в първа лига, с най-добрите. За втора поредна година сме в елита на българския футбол. Изключително съм доволен, че успях да помогна на отбора по всякакъв възможен начин. Винаги съм давал за любимия си отбор от сърце и душа. Направени са много подобрения в базата – бяха надстроени, подменени или ремонтирани трибуните, стадионът, електричекото табло, административната сграда, съблекалните и оградата, закупен е нов автобус. Трудно е да изброя всичко сторено за по-доброто бъдеще и успехите на нашия отбор, на отбора на Благоевград. Лично на мен ми костваше много усилия да развивам този проект, тъй като футболът не беше най-силната ми страна, но бях воден от любовта и страстта към ФК Пирин и затова му отдадох всичко по силите си, всичко от себе си през тези 3 години.

Искам да ви съобщя, че дойде времето, в което този труден, но успешен път за мен като собственик на клуба приключва. Продължавам да се концентрирам върху основните си бизнеси в Австралия и САЩ. Всъщност има още нещо! Ще даря всички си акции на Община Благоевград абсолютно безвъзмездно. Вярвам, че това е най-доброто за клуба. Градът се оказа най-надеждният ни партьор. Това стана факт най-вече през последните 18 месеца, откакто Илко Стоянов е кмет. Той е човекът, който непрекъснато ни подкрепяше и правише всичко, за да върви напред любимият ФК Пирин. И съм убеден, че кметът ще намери начин клубът да продължи да се развива и да се конкурира с най-добрите отбори в България. Благоевград трябва да се гордее, че има кмет като Илко, който е посветил живота си на града и неговите хора.
Аз ще продължа връзката си с Благоевград и клуба. В този красив град притежавам телевизионна станция – Bulgarian Broadcasting Group BBG. Ще съм един от рекламодателите на Пирин. По този начин ще покажа на останалите хора с бизнес тук, че е чест и привилегия да продължа да подкрепям един вековен отбор, от който са излезли велики футболисти.
Тук е мястото да благодаря на толкова много хора, които бяха съпричастни с мисията на Пирин през тези 3 години. Благодаря на верните фенове, аз съм един от тях. Винаги съм усещал тяхната подкрепа, тяхната любов и тяхната отдаденост към любимият ми отбор. Неслучайно те бяха тези, които организираха честването на 100-годишнината на клуба.
Благодаря на всички ръководители, състезатели – бивши и настоящи, треньори и щабове, които също работиха усилено за успеха на този клуб. Благодаря на Община Благоевград и на кмета Илко Стоянов за протегнатата ръка. Благодаря и на органите на реда, които следяха нормалното протичане на мачовете ни и не допускаха сериозни ексцесии и нарушения на обществения ред. Искам да благодаря на всички шофьори на автобуси, хора по подръжката и на всеки, който помогна и помага на Пирин. Благодарим на всички спонсори и партньори от частния сектор!

Накрая искам да кажа, че ФК Пирин е един! Желанието ми е всички жители на Благоевград да не се делят, а обединени да обичат този клуб, да са съпричастни с неговото бъдеще и успехи!

Нещо, в което аз не се съмнявам!

Оставам верен фен до края на живота си на този вековен и уникален отбор! Отборът навлиза в още 100 години и ще оцени любовта от старите и нови фенове и жители на Благоевград.

Само Пирин!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Златната Ивет Горанова запали олимпийския огън в Благоевград

Златната медалистка от Летните олимпийски игри в Токио 2020 Ивет Горанова запали символично олимпийския огън …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com