Горещи новини

Община Благоевград проверява сигнал за умъртвени животни в зоопарка

Община Благоевград се самосезира и започна проверка във връзка с откритите мъртви животни на територията на Зоопарк – Благоевград.

След подаване на сигнал на мястото на инцидента са се отзовали служители на зоопарка и звено „Инспекторат“ към Община Благоевград, след което са били извикани екипи на Областна дирекция на МВР – Благоевград, както и ветеринари от София. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение, които и в момента се преглеждат. Образувано е досъдебно производство.
По повод информацията, която се появи в социалните мрежи от потребител, който твърди, че е бил на място и е подал сигнала, кадрите от видеонаблюдението показват, че същата жена не е била в района на зоопарка през вчерашния ден.
Във връзка с публикации в социалните мрежи, в които се разпространява клип от мястото на инцидента с твърдението, че животните са убити от ваксини, Община Благоевград уточнява, че ваксинация на обитателите не е била извършвана. За съжаление обаче това не променя факта, че част от любимците, обитаващи благоевградския зоопарк са мъртви. Надяваме се причинителите на това деяние да бъдат установени, като за целта Община Благоевград ще продължи да работи по случая и да оказва пълно съдействие на компетентните органи.
„Категорично мога да кажа, че на животните не са поставяни ваксини, извършено е обезпаразитяване на всички обитатели в зоопарка преди два дни. Оцелелите сърнички са изведени от ограждението, където живеят, мястото е почистено основно, след което те са върнати отново там“, подчерта управителят на зоопарка Крум Попниколов.

Апелираме към жителите и гостите на Благоевград да не се доверяват на фалшиви информации, които се разпространяват в социалните мрежи!

Община Благоевград се ангажира да предостави пълна информация за случая, след като разследването приключи.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Дупница тъжи – загуби д-р Казаков

След тежко боледуване, на 59 год., почина обичаният и уважаван дупнишки гинеколог д-р Димитър Казаков. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com