Горещи новини

Областният управител върна решението на ОбС-Благоевград за Индустриална зона в Благоевград

Областният управител на Благоевград Стоян Христов върна решението на Общински съвет, касаещо промяна предназначението на имоти от публична общинска собственост в частна общинска собственост, намиращи се в обсега на бъдещата Индустриална зона край с. Зелен дол.

Деактуването на земите е необходимо, за да може да започне обособяването на бъдещия производствен парк в близост до АМ „Струма“.

„Тогава, когато се касае за изграждане на Индустриални паркове в закона е предвидена съкратена процедура за промяна на предназначението, като измененията могат да бъдат направени със съгласието на местния законодателен орган. Именно това гласувахме на предишното заседание на ОбС, но областният управител върна решението. За пореден път сме свидетели как законът се използва незаконосъобразно, а целта е да се пречи чрез забавяне на процедурите“, коментира по време на пресконференция кметът Стоянов.

Той подчерта, че през последните две години като кмет е провел множество срещи с представители на бизнеса както от България, така и от чужбина, които декларират интерес към Благоевград.

Стоянов добави и че благодарение на усилията на Общината и на Общински съвет за 1 г. са извършени необходимите процедури, за да може да се кандидатства за финансиране за изграждане на два Индустриални парка – единият край с. Зелен дол, а другият на терена на бившите казарми.

“Всички знаете в какво състояние изпадна Благоевград след затварянето на „Благоевград – БТ“ и че основното, което искат хората е да се обособи Индустриална зона чрез която да привличаме инвеститори. Все си мислех, че областният управител ще прояви разум, ще надмогне егото си, ще загърби политически амбиции на хората около него и ще позволи Благоевград да се развива, но очевидно съм надценил нечии възможности“, коментира още Стоянов.

Той заяви, че в качеството си на кмет ще изпрати писма до Министерски съвет и Президентството на Р България, за да попита до кога Община Благоевград трябва да води дела, заради умишлено саботиране на развитието на града и местната икономика.

Кметът Стоянов бе категоричен, че ще направи всичко възможно Индустриалната зона да бъде изградена във възможно най-кратки срокове.

„Изборите са си избори, но Община Благоевград трябва да се развива, независимо кой е кметът. Тук става въпрос за проекти, които ще бъдат одобрени след предстоящия местен вот и вместо да се обединим и заедно да работим Благоевград да върви напред, определени хора непрекъснато пречат”, коментира още Стоянов.

Върнатото решение от областния управител ще бъде преразгледано повторно утре по време на заседание на Общински съвет.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ПТП на пътя Симитли – Разлог

Заради пътнотранспортно произшествие временно движението по пътя Симитли – Разлог се осъществява двупосочно в една …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com