Горещи новини

Директорът на “Майчин дом” е получил 1 707 000 лв за две години и пет месеца

От началото на 2023 г. срещу “Майчин дом” са подадени шест сигнала. Междувременно болницата е заявила заличаване на осъществяваната дейност по асистирана репродукция. 

Това става ясно от отговор на Министерството на здравеопазването, изпратен до бТВ.

Част от подадените сигнали са за нарушения при управлението и трудовото законодателство, конфликт на интереси, еднолично управление, “роднински назначения”.

Звено “Вътрешен одит” е сезирало компетентните органи. “Припомняме, че към момента Прокуратурата също е ангажирана с “Майчин дом”, като проверките продължават и в момента”, допълват от МЗ.

Според доклада на вътрешния одит директорът на държавната болница е получил 1 707 000 лева за две години и пет месеца. Иван Костов е получил парите по различни пера, като 948 000 лева са от консултантската му дейност в Медицинския център, което е над 51 процента от приходите му.

“Нямам обяснение. тези доходи са стократно по високи от тези на акушерки и лекари, нямам отговор”, каза д-р Алан Начев, който е завеждащ Операционен блок в “Майчин дом”.

В болницата тече проверка след сигнал на пациентка за незаконно изнесени данни.

В отговор на въпрос по време на парламентарния контрол дали ще бъде сменен директорът на „Майчин дом“ проф. Иван Костов, министърът на здравеопазването Христо Хинков каза, че трябва да се срещне с целия състав на лечебното заведение, за да прецени обективно и да разбере от какво произтича напрежението там.

В края на май т.г. министърът на здравеопазването в служебното правителство Асен Меджидиев каза пред депутатите от комисията по здравеопазване, че е назначил одит в “Майчин дом”.

Дни преди изслушването на министър Меджидиев от синдикат “Защита” организираха протест заради “оказване на административен натиск” от страна на директора върху служители в болницата.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

БМВ и мотор се удариха в Благоевград

Джип БМВ и мотор се удариха към 12:00 часа на пешеходната пътека на бул. “Св. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com