9 ОУ "Пейо Яворов" Благоевград - Прием 2022-23 г.

Бой и разправии пред дома на Борисов между ВМРО и ГЕРБ. Накрая си стиснаха ръцете

Напрежение между привърженици на ВМРО и ГЕРБ пред къщата на Бойко Борисов в Банкя.

Повод за сблъсъците стана решението на ГЕРБ да подкрепи френското предложение за вдигане на ветото на Северна Македония за старта на преговорите за членство в ЕС.

За NOVA Джамбазки обясни, че ВМРО са търсили среща с бившия премиер, за да обсъдят решението на ГЕРБ, но тъй като не са успели да установят контакт, са отишли пред неговата къща.

“Дойдохме да се видим с него, той от своя страната беше органзирал свои съмишленици, които да го защитават”, каза Ангел Джамбазки.

Двете групи стигнаха до словесни нападки и физически сблъсък.

ГЕРБ никога не е извършвала национално предателство. Ние сме причината да се подпише договорът за добросъседство и рамковата позиция, напомни от своя страна Георг Георгиев от ГЕРБ, който също бе пред дома на Борисов.

В началото членовете на ГЕРБ и ВМРО се спречкаха, но накрая Георгиев и Джамбазки си стиснаха ръцете.

“Уведомихме народните представители от ГЕРБ, които бяха на място, какви са нашите искания към тях и какво трябва да бъде включено утре в гласуването на външна комисия и в НС. Проведохме доста емоционален дебат, но сега нещата са кротки”, поясни евродепутатът. “Имаме обещание от народните представители от ГЕРБ, че предложенията, които направихме, ще бъдат внесени утре”, допълни още той.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Светослав Зашев към Гюров: Избран си от Благоевград, където не си стъпнал 6 месеца!

В напрегнатата сряда вечер кабинетът „Петков“ бе свален с вот на недоверие. Бивши и настоящи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.