Благоевградчани потънаха в скръб – Стойчо ни напусна!

С огромна скръб Ви съобщаваме, че благоевградчанинът Стойчо Кръстев загуби битката с коварната болест латерална амиотрофична склероза.

30-годишният Стойчо Кръстев беше приет в клиника Florence Nightingale Истанбул, Турция след проведените изследвания беше подложен на вливане на медикаменти за забавяне прогреса на болестта.

За същинското лечение, на което трябваше да е подложен – вливане на стволови клетки трябваше да се изчака един месец за разрешвние от здравното министерство в Турция. Докторите там бяха решили да изпишат Стойчо заедно с майка му обратно за България на 16.12.2022 година и да се върнат не по-рано от края на януари за вливане на стволови клетки, но в същия ден Стойчо изпада в безсъзнание.

Беше стабилизиран веднага и обгрижван в клиниката в Турция, но заради непосилните разходи за семейството му, Стойчо беше транспортиран обратно слинейка до Благоевград.

В помощ на Стойчо бе организиран благотворителен футболен мач между Общински съвет Благоевград и Община Благоевград. Отделно от това местният парламент отпусна парични средства за лечението на младия мъж. Най-голямата подкрепа за Стойчо и семейството му бе оказана от стотици благоевградчани, които се опитваха да съберат пари за лечението му чрез търгове, кутии и по всякакъв друг начин. Стойчо обедини цял Благоевград, всички се молехме и вярвахме, че той ще се оправи, за съжаление нямаше достатъчно сили да се пребори!

 

Екипът на Струма прес изказва дълбоки съболезнования на близките на Стойчо! 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com