Той им изчисти кочината, те извикаха полиция

История, разказана във фейсбук от Иван Георгиев от Добрич, предизвика стотици коментари в социалната мрежа. Става въпрос за проявена инициатива, за сторено добро, прието от съседи….с обаждане в полицията. Историята на Иван показва как правиш нещо полезно, а после си удряш главата в стена от неразбиране, дребнавост, нежелание да се прогледне отвъд собствената кочина.

„Реших да остана и да свърша нещо, което не е само за мен, а е за всички комшии и не само за тях, а за всеки, който поради някаква причина мине оттам да му е по приятно. Обадих се на мой познат, той дойде с машинка да окосим тревата, която е като все едно сме в джунгла, и да изчистя всякакви боклуци, хвърлени от здраво мислещи хора. В крайна сметка от малкия периметър събрах 4 чувала с всякакви хартиени и пластмасови боклуци. Приключихме малко след 14:00 часа и се спряхме да изпушим по една цигара. Дойде мой комшия, поздрави ме за добре дошъл, каза „браво“ за това което правим, защото той вече е на възраст и му е по-трудно. Обсъдихме и други неща, които може да направим за по-приятнo задблоково пространство“, разказва Иван.

И какво се случва – пристига полицейски автомобил, полицаите питат кой коси и му искат лична карта. Оказало се, че съседи са звънили да се оплачат, че им се нарушава спокойствието след 14.00 часа – както е известно, според наредбите вдигането на шум от 14.00 до 16.00 часа е забранено.

 

Автопатрулът с четиримата полицаи пристигнал в 14.20 часа. „Само мога да кажа едно – на полицаите им стана неудобно, бяха възмутени, че се отзовават на такъв сигнал и се зачудиха какви комшии имам, след като това, което правя, е за всички… Да, може да сме минали часа, в който трябва да се пази тишина, но това толкова голям проблем ли е, като се има предвид за какво е бил този шум…. Мислите оставям на вас, накъде вървим, как мислим и какво се случва с нас самите като хора…“, написа Иван.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com