Състоянието на Сашко е стабилно, прекарал е спокойна нощ

Състоянието на 12-годишния Александър, намерен след девет дни издирване, е стабилно. Детето е преминало през множество изследвания в „Пирогов”, където е настанено. Прегледано е от най-добрите специалисти по детско здраве, работещи в лечебното заведение.

Момчето ще остане в Реанимация. Кръвните му изследвания показват, че е намирало начин да приема вода и храна. Здравният министър Асен Меджидиев увери, че за Александър се полагат най-добрите грижи. С детето е и неговият баща.

Психолози ще работят с момчето, което все още не е говорило. От „Пирогов” съобщиха: „Нощта премина спокойно за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болницата. Детето е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота”.

Работи се по всички версии, в това число и за отвличане. Разследващите ще проверяват и дали появата на Сашко не е свързана с обявената от баща му награда от 100 000 лв. Това заяви днес прокурор Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник, предава БНР.

“Това, че детето е оцеляло без вода и храна повече от седмица буди съмнение, че може да е държано насила”, каза още Стоилова.

Предстоят разпити на спасителите на детето, очаква се и разпит на майката, която се очаква в България:

“Ще разпитаме и майката по един или по друг начин. Тя все още не е в България. По нейни данни, има нагласата да дойде. Тя искаше да приключи издирването на детето и се надяваме това да бъде така”.

Прокурор Стоилова уточни още, че предстои да бъде възложена съдебно-медицинска експертиза за състоянието на детето след 9 дни в неизвестност: “Все още не е установено как се е движил и дали се е движил. Това ще бъде предмет на разследването. Ние ще проверим включително и това дали детето не е държано някъде, дали това състояние отговаря на такъв дълъг престой на открито, без намеса на друго лице”.

Днес ще бъде направен и детайлен оглед на мястото, където е намерено момчето, каза Албена Стоилова.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Гюров не каза кой ще е премиер. Имало много хора в ПП и ДБ, които да свършат тази работа

Ако искаме да има правителство, което да върши работа за България, то тогава имат основание …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com