Случай пореден: Близки на починал млад мъж се съмняват за лекарска немарливост

Близки на починал във Великотърновската болница мъж искат разследване на смъртта му. 30-годишният Димитър Маринов е лекуван седмица с температура и болки в гърлото, изписан е с подобрение, след което отново приет на същия ден в реанимация и там е починал.

„На 12 декември отива при личната лекарка. Тя му дава направление и го приемат в болница. Започват да го лекуват от пневмония. Там е до 20-и,изписват го в добро състояние. След 3-4 часа викат Бърза помощ заради повръщане и гърчене и отново го приемат”, разказа бащата на починалия – Петьо Радев в ефира на „Здравей, България”.

„В първата епикриза пише, че лекуват пневмония, направени са изследвания, дадени са медикаменти. Казваше ми, че е отпаднал и не се храни, но има леко подобрение. Няма съпътстващи заболявания. Тестът му за коронавирус е отрицателен . В епикризата пише, че е починал от белодробна емболия”, каза братът на мъжа.

„Прибра се на 20 декември и през нощта му стана лошо, започна да халиционира. Извиках Бърза помощ, отказаха да се качат в апартамента и ние слязохме. Искам да стане ясно защо се стигна дотук. Дочух от вътрешен човек, че лекарите са си говорили, че мъжът ми е взимал наркотици и затова халюцинирал, което изобщо не е вярно”, сподели съпругата на починалия мъж.

“Мъжът постъпва при нас на 12 декември. Преди това се е лекувал у дома. Настанен е в Инфекциозно отделение. Установява се лека пневмония. Тестът за COVID-19 е отрицателен, но има маркер за прекарана COVID инфекция, който е положителен. Подобрение е започнало на 19-и, като е изписан на 20-и. Непосредствената причина за смъртта е масивна белодробна емболия. В момента тече проверка в болницата”, обясни  д-р Галина Гарева, медицински директор на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” – В. Търново.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com