Горещи новини

Скандал с донори на органи в болница “Лозенец”

“Освобождавам Съвета на директорите в болница “Лозенец”, считано от днес.”. Това съобщи на брифинг д-р Стойчо Кацаров, служебен министър на здравеопазването.

Причината- скандални разкрития за донорствени схеми.

Извършени са 14 трансплантации на бъбрек от донори, като всички те са млади хора от Украйна и Молдова. Реципиентите са техни чичовци или лели от Израел, Япония, Оман и т.н. Има всички основания да се смята, че те не са роднини помежду си.

В МЗ има постъпил сигнал за проверка на документация, за която се твърди, че е фалшива, но не било предприето нищо до сега.

През месец април  е извършена трансплантация на черен дроб от трупен донор на четвъртия в листата пациент, който поставен в статус “спешен” макар че е с 14 точки, при положение, че първият в листата пациент е бил с 54 точки, обясни здравният министър.

Документацията ще бъде предадена на МВР за проверка.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Светият синод избира тримата кандидати за патриарх кандидати за патриарх?

Светият синод на Българската православна църква посочва тримата митрополити, между които да бъде избран бъдещият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com