Президентът Румен Радев връчи националния флаг на българските олимпийци

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов бе гост на официалната церемония, на която президентът на Република България Румен Радев връчи националния флаг на българската олимпийска делегация. На церемонията присъстваха председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и атлетите и треньорите от българската олимпийска делегация.

„Пожелавам ви да развеете гордо българския трибагреник в Страната на изгряващото слънце. Борете се достойно, вложете всичко от себе си и знайте, че ние през цялото време ще бъдем с вас“, това заяви президентът Румен Радев.
Президентът отчете трудностите, през които са преминали спортистите, за да се подготвят за Игрите през последните 18 месеца, в които те са показали спортен дух и воля за победа. „Вие се превърнахте в пример за подражание не само за всички останали спортисти, но и за цялото ни общество“, посочи държавният глава. Той изрази увереност, че българските атлети ще дадат всичко от себе си, за да отстояват олимпийската слава, която има България.
Олимпийските игри са пространство на духа, където чрез спорт се изграждат мостове на приятелство, сътрудничество и културен обмен, каза президентът и добави, че родните атлети ще имат възможност да представят страната ни по възможно най-достойния начин на най-големия спортен форум.
Все повече български деца остават пред малкия екран, предпочитайки да гледат спорт, вместо да го практикуват, посочи още държавният глава и изрази надежда, че с участието си в Олимпийските игри българските атлети ще дадат стимул на повече млади хора да спортуват.
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пожела на спортистите, спечелили квоти за Олимпиадата в Япония, да докажат себе си и да чуят българския химн на почетната стълбичка. Тя припомни, че за последно България спечели олимпийско злато през 2008 г.
От името на спортистите и треньорите капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика благодари на президента Румен Радев и министър Андрей Кузманов за подкрепата.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Прокуратурата с подробности за потресаващия случай с 2-годишното дете, което е с опасност за живота в пловдивска болница

Прокуратурата даде подробности за случая с 2-годишното дете в Пловдив, което е в кома в болница „Св. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.