Отбелязват Световния ден на дарителството на майчина кърма

Днес 19 май 2021 г. Банка за майчина кърма ще отбележи Световния ден на дарителството на майчина кърма от 14.00 часа на адрес в София ул. „Сава Михайлов“ 57 . Тази година мотото е „Всяко дарение разказва история“.

“Аз бях шокиран в началото, когато разбрах за съществуването на тази дейност и още повече на символичната цена за една бутилка замразена кърма- 3-4 лв. Знаейки цените по търговските вериги на мляко за кърмачета, заместител на кърмата (50 лв кутията). И предвид това, че Банка за майчина кърма гарантира качеството и безопасността на пастьоризираната донорска кърма чрез изследвания на дарителките и двукратно микробиологично изследване на кърмата.”, пише Тервел Пулев, който също ще присъства на събитието – благодарности на всички дарителки на кърма за ценния подарък – донорската кърма, която спасява живота на бебетата и подкрепя майките да кърмят в момент на тежка .

Изчислено е, че повече от 800 000 бебета получават донорска кърма всяка година, което предполага, че годишно се даряват над 1 милион литра кърма в подкрепа на кърменето и оптималното хранене на кърмачетата. Банката за майчина кърма (БМК) в София е единствена по рода си в България и на Балканския полуостров. За защита на кърменето Министерство на здравеопазването създава през 1989г. “Банката за майчина кърма”, която работи по европейски и световни стандарти се състои от различни отделения. Който проявява интерес, като дарител или нуждаещ се от кърма може да получи много подробна информация за процеса на изследване и събиране на кърмата.

Правилното хранене е жизнено необходимо за всяка възраст, но то е особено важно за бебето, защото храната е не само енергия за поддържане на жизнените процеси, но и за растеж. Днес съществува общоприет консенсус, че майчиното мляко е най-добрата храна за новороденото и кърмачето, защото нейните свойства предпазват бебето от инфекции и болестии, но и го даряват с така необходимата му сигурност и спокойствие.

Повече информация може да намерите на уебсайта: www.milkbank.bg

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com