Медици на протест

Медици от центровете за спешна медицинска помощ в София, Перник, Благоевград, Велико Търново, Търговище и Кюстендил ще протестират пред сградата на Министерството на здравеопазването. Те продължават да не са съгласни с новата методика, по която ще получават допълнителни възнаграждения за работа в рискова среда с COVID болни. Тя не е обсъждана със социалните партньори, заявяват от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. Още миналата седмица те предупредиха за протестни действия.

 

От Министерството на здравеопазването направиха пояснения още миналата седмица. Право на допълнителни възнаграждения има медицинският и немедицинският персонал, който през месеца е имал пряк досег с пациент с доказан COVID-19. Ако конкретно лице не е имало досег до доказан с COVID-19 пациент, то той не попада за съответния месец в разпределението на средства за допълнително възнаграждение.

 

Източник: БНР 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com