“Капачки за бъдеще”- първата неонатална линейка от кампанията е вече факт

“Капачки за бъдеще” е една от най-мащабните и успешни кампании в страната. За изминалите 4 години българските граждани се обединиха и събраха над 600 тона пластмаса, която беше рециклирана и осребрена в медицинска апаратура.

В последната кампания участие взеха 37 града, сред които и Благоевград. Бяха събрани 140 тона пластмаса, благодарение, на което първата неонатална линейка със средства от инициативата е вече факт! През месец септември тя ще пристигне в страната.

Нито един град освен София не разполага със специализирана линейка за новородени. Лекарите са принудени да импровизират и с подръчни средства да прикрепят кувьозите към линейката.

Градовете, които покриват близо 2/3 от страната са Пловдив, Стара Загора, Варна, Плевен, за това организаторите на кампанията ще се спрат на един от тях, който да получи новата линейка.

“Капачки за бъдеще” продължава с пълна сила и през септември, когато освен пластмаса, хората ще могат да събират и алуминиеви кенчета.

“Всичко, което сме го постигнали до момента, е благодарение на всички, които подкрепят кампанията, които събират, помагат с организация, с пунктове, с превозване. Много ми топли сърцето – как можем да се обединяваме в полза на една хубава кауза”, казва Лазар Радков, организатор на инициативата.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com