Един лев за чадър и шезлонг в Албена

Цената на чадърите и шезлонгите на плажа в Албена, който е един от най-красивите не само в България, но и в Европа, ще бъде по 1 лев и през 2021 г.

От курорта са отправили предложението си към Министерството на туризма, след като вчера Министерски съвет прие Решение за отправяне на предложение до концесионерите на морски плажове в България за намаляване за летен сезон 2021 г. на размера на единичните цени на плажни принадлежности – чадъри и шезлонги. Очаква се предложенията на концесионерите да бъдат приети от служебното правителство, което прави всичко възможно да помогне на туристическата индустрия в сложната ситуация, в която Ковид-19 ги постави.

Гостите, които се настаняват в Албена ползват безплатно чадърите и шезлонгите в отредения сектор за хотела им на плажа.

За втора поредна година комплексът предлага атрактивната цена от по левче за чадър и шезлонг за външните посетители. Плажът е дълъг 2,5 км, широк на места до 150 метра – с фин пясък и плитко море. Ивицата се слива с плажовете Батовски и Кранево – с тях достига близо 6 км. За първи път мярката, която цели да стимулира вътрешния туризъм, беше въведена през 2020 г. по предложение на бившия министър на туризма Николина Ангелкова. Спрямо предложението на стопаните на плажовете в страната реципрочно се намаляваше и тяхната концесионна такса.

Източник: bgtourism.bg, снимка Боби Димитров

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Светият Синод: Патриарх Неофит е приет във ВМА, молете се за него

Светият Синод съобщи, че Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е хоспитализиран във …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com