Гешев: „Промените във връзка с Бюрото по защита са писани на коляно“

„Свикнал съм от 1994 г. под реформа да се разбира унищожаване на работещи структури. Това не е новина за мен. В такава държава живеем. Тъжно ми е за хората, че никой не се интересува за стотиците семейства, които ще имат проблеми. Този закон, заедно със закона за бюджета, е най-важният закон в държавата. Защото така се оказва – в последните часове на Народното събрание се приема закон, с който се мести Бюрото по защита от една структура в друга“, коментира Гешев преди официалната церемония по откриването на паметник на американския президент Удроу Уилсън по инициатива на Асоциацията на прокурорите в България. И допълни, че тези промени са писани „на коляно“.

Същите  бяха приети от депутатите в последния работен ден на парламента вчера, а в хода на дебатите в правната комисия Гешев няколко пъти заяви, че прехвърлянето на бюрото ще застраши охраната на свидетели.

Той подчерта обаче, че не се интересува от това какво ще стане с неговата охрана, която в момента е от Бюрото по защита, след като отказа да бъде пазен от Националната служба за охрана (НСО).

„Това за мен не е проблем. След като държавата иска да има единствения главен прокурор, който да не се охранява, това не е тема за мен. Аз не се притеснявам. Не се притеснявам от нищо. Никой не ме е карал да ставам главен прокурор. Наясно съм със себе си защо съм станал. Тази тема прилича по-скоро на лично отношение“, допълни Гешев.

 

 

Източник: Lex. bg

Прочетете и

Проф. Георги Михайлов: Сега е време за реформи, за да може българските граждани да получат това, от което имат нужда – ефективна здравна система

  Няма нито един разумен аргумент срещу една разумна ваксинационна програма   „Ковид е сериозно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *