Велизар Енчев: Главният инициатор на поправките в Изборния кодекс, даващи служебно предимство и победа на ДПС са Слави Трифонов и ИТН

“Искам да припомня, че преди три седмици Антикорупционният фонд излезе с официална информация, че 30% от вота в Кърджалийска област е контролиран и е на водач в класацията. Там ДПС не купува, те просто разполагат с тези избиратели. В този регион има порочен политически враг, който бе заченат преди 7 години от Лютви Местан и Борисов. Надявам се, че поне една част от този контролиран вот ще бъде елиминиран, а в останалата част на страната полицията ще има много работа. Ще е интересно да видим как ще бъде контролирано поведението на ромските гета, има данни, изнесени от вътрешния ни министър, как седмици преди изборите се знаят купувачите на гласове там. Още преди време имах опасения и ги изразих на трибуната, че ако парламентът приеме предложението на Слави Трифонов, воден от партийния си егоизъм да прибере гласовете в Западна Европа, САЩ и Канада, ще стигнем до там, че в Турция ще се открият над 100 секции и така и стана. Става дума за пряка намеса в нашите вътрешни работи. Главният инициатор на тези поправки, които дават служебно предимство и победа на ДПС не са те, а именно Слави Трифонов и ИТН.”, заяви Велизар Енчев, водач на листата на “БСП за България” в Кърджали в “Предизборно студио“ по БСТВ.

Енчев коментира актуалните ни отношенията с Македония и скорошната визита на Зоран Заев у нас: “Утре сутринта Европейският съвет ще вземе решение по въпроса за стартирането на преговори с Република Македония и Република Албания. Ще разберем каква оценка ще даде Съветът на нашата позиция, тъй като България стопира стартирането на преговори. Преди два дни след отлитането си от София Заев кацна във Виена и се срещна с австрийския канцлер Курц, който изцяло застана зад македонския лидер, косвено обвинявайки България в саботиране на процеса за разширяване на Европейския съюз. Още от първият ден, в който се заговори, че ще има договор за приятелство между Македония и България, предупреждавах за това, което щеше да се случи. Служебното правителство се придържа към това, че трябва пълна ревизия на присвояването на българското културно-историческо наследство и пълна ревизия на македонските учебници по история, в които вулгаризират нашата.”

Кандидатът за депутат посочи какви са част от проблемите на Кърджали: “Без да се направи обходният път на Кърджали е невъзможно да се говори за туризъм. За 11 години управление да не решиш проблема с този път е престъпно. Главният проблем на Кърджали и областта е, че икономическият живот и властта изцяло са овладяни от ДПС и ГЕРБ. Има цели региони, които са не само обезлюдени, но и обезбългарени. Самите български турци, които живеят в Кърджали, казват, че са против поправките в кодекса, които позволяват на Турция да решава изборния процес в цяла България. Важно е, че цари етническа толерантност в региона. Десетки хиляди български изселници в Турция са оставили личните си карти в България, за да се използват за гласуване, като използват задължителното носене на маски за преимущество.”

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com