Алексей Петров оправдан 11 години след “Октопод”

Повече от 11 години, след една от най-знаковите операции “Октопод”, съдебния процес завършва с неуспех за обвинението в лицето на прокуратура.

Главният обвиняем Алексей Петров, бивш съветник в ДАНС е обявен за невинен в първите две съдебни инстанции.

Към днешна дата оправдателните присъди на Алексей Петров, Антон Петров – Хамстера и Кирил Топалов окончателно са влезли в сила. Причината е, че Апелативната специализирана прокуратура не е подала протест срещу тях пред Върховния касационен съд (ВКС). Срокът за това изтече миналия четвъртък, съобщава пред Свободна Европа адвокат Васил Василев, който защитава Алексей Петров.

Алексей Петров беше арестуван в дома си в София на 10 февруари 2010 г. от тежко въоръжени и маскирани полицаи. Тогава пресцентърът на МВР разпространи видео кадри на заключения с белезници на земята Петров. Тогава Цветанов обяви, че “Октопод” “дава начало на борбата с организираната престъпност, корупцията и срастване на организираната престъпност с държавния апарат”.

Заради тези видеокадри по-късно страната ни беше осъдена от Европейския съд по правата на човека за нарушаване забраната за изтезаване и незачитане на личния живот.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Простреляха охранител при обир на инкасо автомобил

Около 06:31 часа днес в гр. Благоевград, излизайки от касов център, двама служители на охранителна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com